Over de studio

Filosofie

Elke opnamestudio heeft zijn eigen filosofie. De onze is: houd het (vrij) simpel. Er zijn uitstekende softwarepakketten voor audiobewerking en talrijke geweldige plug-ins. Deze gebruiken we ook, maar met beleid, want voor muziek blijft het belangrijkste instrument de oren, die van jezelf en die van degene die achter de knoppen zit. De plaatsing van de microfoons en de juiste keuze daarvan zijn net zo belangrijk, zo niet belangrijker dan de post-production tools. En, niet te vergeten, de kwaliteit van je muziek. Luister naar de fenomenale opnames uit de jaren 60 gemaakt in de Abbey-Road studio in Londen met “prehistorische” maar uitstekende apparatuur. Een beperkt aantal effecten maar een fabuleus geluid.
Het uiteindelijke doel is dat je helemaal tevreden bent met het resultaat en dat je met een heel goede master-CD naar de persing gaat.

Afmixen en mastering voor muziekopnames

Na de opnames worden de richtlijnen voor het afmixen besproken. Op basis daarvan wordt vervolgens door de studio een pre-mix gemaakt. Deze pre-mix wordt samen met de klant beluisterd en wijzigingen worden ingevoerd, hetzij onmiddellijk, hetzij later door de studio.
Deze “pre-mix 2” wordt vervolgens opnieuw samen met de klant beluisterd en eventuele kleine wijzigingen kunnen worden aangebracht. Deze mix vormt de basis voor de master-CD. Als er nog meer wijzigingen moeten worden aangebracht of de klant wil een heel andere mix, wordt dit werk op basis van studiotarief gefactureerd.

Lees ook onze algemene voorwaarden.